Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

REDH: ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΆΚΩΣΗ ΤΗΣ ΒΊΑΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΎ ΛΑΟΎ

Μπροστά στην κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες ημέρες, τον θάνατο τόσων πολλών Παλαιστινίων και Ισραηλινών πολιτών, που προκλήθηκαν από περισσότερα από 70 χρόνια κατοχής και σφαγών κατά των παλαιστινιακών εδαφών και του λαού τους και επιδεινώθηκαν από τη νεοφασιστική κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Δίκτυο Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας καλεί στην αναγκαιότητα και την επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης του διαλόγου.

Είναι ανάγκη να διαλυθεί το καθεστώς απαρτχάιντ, η ρίζα αυτής της σύγκρουσης, και να αντικατασταθεί με μια δημοκρατική και δίκαιη εναλλακτική λύση που θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, είτε πρόκειται για τη φόρμουλα που προτείνει ο ΟΗΕ είτε για οποιαδήποτε άλλη που θα οδηγήσει σε οριστική λύση της σύγκρουσης. Μέχρι να γίνει αυτό, ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται.
Καταγγέλλουμε επίσης τη βαρβαρότητα, τη συνεχή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εδαφική κατοχή από την ισραηλινή κυβέρνηση και το καθεστώς απαρτχάιντ με το οποίο σκοπεύει να υποτάξει το λαό της Παλαιστίνης και βασικά τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και την υποστήριξη που είχε πάντα από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, που διασφαλίζει την περιοχή για τα συμφέροντά του.

Αυτή η έκφρασή μας ας είναι μια έκκληση για ειρήνη, για να αποφύγουμε, με τους διάφορους διαπραγματευτικούς μηχανισμούς, τον θάνατο και την εγκατάλειψη χιλιάδων και χιλιάδων παιδιών, γυναικών και του πληθυσμού γενικότερα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό. Για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Για το Δικαίωμα των Λαών να ζουν ειρηνικά στο έδαφός τους.
10 Οκτωβρίου 2023

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου