Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ο Στράτος Γεωργούλας, παραδίδει συμβολικά στον Μπολιβαριανό Λαό το ασημένιο του μετάλλιο

 

Ο Στράτος Γεωργούλας, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, βετεράνος κλασικού στίβου και παλιός πρωταθλητής Ελλάδας παραδίδει συμβολικά στον Μπολιβαριανό Λαό, το ασημένιο μετάλλιο στον Πρέσβη της Βενεζουέλας που κέρδισε πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα βετεράνων Ελλάδας .

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Για την ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων στη Βολιβία

 Η Βολιβία που  σκέφτηκε  ο Μπολίβαρ, ο Σιμόν Ροντρίγκες, ο Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε   ως την ουτοπία εδώ στην καρδιά της Νότιας Αμερικής» (Ούγκο Τσάβες, 2004).

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Βολιβία μας καλούν να υψώσουμε τη φωνή μας υπέρ της ενότητας της Δική μας Αμερικής, η οποία είναι τόσο θεμελιώδης όσο και δύσκολο να εδραιωθεί.

Παρακολουθούμε με ανησυχία μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος στη Λατινική Αμερική, η οποία φέρνει στο νου τις χειρότερες δικτατορίες του 20ου αιώνα, καθώς και όλες τις πρόσφατες προσπάθειες, επιτυχημένες και αποτυχημένες, να αποσταθεροποιηθεί η περιοχή μέσω ήπιων, κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, lawfare και όλων των νέων μορφών που εφαρμόζονται για να σπάσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες που κόστισαν τόσο κόπο στους λαούς μας να οικοδομήσουν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου