Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Free Alex Saab - Διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση του Βενεζουελάνου διπλωμάτη

Free Alex Saab - ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ/ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Συμμετέχουμε  από την Ελλάδα και στηρίζουμε ενεργά τη διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση   του Βενεζουελάνου διπλωμάτη Alex Saab.

Καταγγέλλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την απαγωγή που διέπραξαν , παραβίασαν τους διεθνείς νόμους που διέπουν τις πιο θεμελιώδεις διπλωματικές σχέσεις. Ο  Alex Saab έχει υποβληθεί σε βασανιστήρια, έχει κρατηθεί χωρίς καμία  επικοινωνία και η προσωπική του υγεία έχει επιδεινωθεί . Η ιδιότητα του ως  εκπρόσωπος ενός κυρίαρχου έθνους αγνοήθηκε παντελώς.

Το μόνο έγκλημα που διέπραξε ο Alex Saab είναι  ότι προσπάθησε να αποκτήσει, επιτυχώς, τρόφιμα, φάρμακα και στέγαση για τον λαό της Βενεζουέλας, που υπόκειται σε ένα σκληρό  εγκληματικό οικονομικό πόλεμο που παραβιάζει την ουσία του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση αυτού του  λαϊκού  ήρωα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας με  την άμεση  συμμόρφωση των Ηνωμένων Πολιτειών με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς πολιτικούς  πνευματικούς φορείς της Ελλάδας , τους ανθρώπους των γραμμάτων,  του αθλητισμού και των τεχνών να υπογράψουν το κείμενο μας ώστε να σταλεί σε κάθε Ελληνική αρχή προκειμένου να συμβάλουμε άμεσα στην απελευθέρωση του Alex Saab.


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου