Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Αλληλεγγύη στο Νικολάς Μαδούρο και την εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, REDH Κούβας

  Cuba en Resumen

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ανάμεσα στα τεράστια επιτεύγματά της, καταγράφεται ως η χώρα που διεξήγαγε τις πιο δημοκρατικές εκλογές σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, η διαφάνεια των οποίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί για άλλη μια φορά να απονομιμοποιήσει την εκλογική διαδικασία, να επιβάλει υποψηφίους που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Βενεζουέλας και των τεράστιων πόρων υδρογονανθράκων της.

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ικανοποιημένη με τον οικονομικό αποκλεισμό, τις τεράστιες οικονομικές κυρώσεις που εφαρμόζονται κατά της Βενεζουέλας, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της σε τρίτες χώρες, την κατάφωρη κλοπή του χρυσού της και τη συνεχή επιθετικότητα της  μιντιακής τρομοκρατίας.

Περιφρονώντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις για το σεβασμό των κυρίαρχων αποφάσεων των κρατών, θέλει να επιβάλει έναν πρόεδρο που να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, να καταλάβει τη Βενεζουέλα και τον πλούτο της, να εκμηδενίσει τις τεράστιες κοινωνικές προόδους του λαού, να παρεεμποδίσει την ηγετική της θέση στην περιοχή και στον κόσμο, την εξωτερική της πολιτική που βασίζεται στο σεβασμό, την πολυμέρεια, την αλληλεγγύη και την ειρήνη και να την μετατρέψει ξανά σε μια από τις αποικίες της.

Καλούμε να καταγγελθεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, στις 25 Μαρτίου, από  πληρωμένους δολοφόνους της  φασιστικής οργάνωσης "Vente Venezuela", η οποία ποτέ δεν ζήτησε να εγγραφεί ως κόμμα. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν εξουδετερωθεί επτά συνωμοσίες με στόχο την επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικούς ηγέτες. Τον Φεβρουάριο, η Γενική Εισαγγελία της Βενεζουέλας ανακοίνωσε τη σύλληψη 15 ατόμων που συνδέονται με το σχέδιο της "Λευκό Περιβραχιόνιο" για τη δολοφονία του προέδρου Μαδούρο και άλλων υψηλόβαθμων μελών της κυβέρνησής του, με στόχο να εξαπολύσουν χάος και αναταραχή στη χώρα.

Καλούμε τα κοινωνικά κινήματα, τις πολιτικές και πολιτιστικές οργανώσεις να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, με βάση τις συμφωνίες που εγγυώνται την ομαλή εξέλιξη των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο -CNE- επιβεβαίωσε ότι έχουν εγγραφεί 37 πολιτικές οργανώσεις και 13 υποψήφιοι για την προεδρία, σύμφωνα με τις αρχές του Μπολιβαριανού Συντάγματος και τους νόμους που εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού της Βενεζουέλας.

  • Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο Moρος. 
  • Καταδικάζουμε τις απόπειρες δολοφονίας και αλλοίωσης της εσωτερικής τάξης. 
  • Εκφράζουμε τη  σταθερή μας υποστήριξη στην εκλογική διαδικασία στη Μπολιβαριανή Βενεζουέλα.


  • Red en Defensa de la Humanidad -RedH- Capítulo cubano
  • Oficina Regional de América y Caribe de la Federación Democrática Internacional de Mujeres -FDIM-
  • Centro Memorial Dr. Martin Luther King JR.
  • Movimiento Juvenil Martiano -MJM-
  • Centro Nacional de Educación Sexual – CENESEX
  • Casa de las Américas
  • Comité Internacional Paz, Justicia y Dignidad a los Pueblos -CI-
 

 
 




 
 
 
 
 


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου