Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Χαιρετίζουμε τη νίκη του λαού της Βενεζουέλας και της κυβέρνησής του

To Δίκτυο στην υπεράσπιση της ανθρωπότητας ( ελληνικό τμήμα ) χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση τον λαό της Βενεζουέλας και την κυβέρνησή του, για τη διεξαγωγή αυτής της 29ης εκλογικής αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 22 χρόνια της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου έγινε άλλη μια γιορτή της δημοκρατίας στην πατρίδα του Σιμόν Μπολίβαρ. Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση είχε εκατοντάδες διεθνείς παρατηρητές, μεταξύ αυτών και την Ισαμπέλ Σαντος, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ. Σε αυτό το σημείο τονίζουμε την απαράδεκτη θέση, της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης που αναγνωρίζει ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον εκλεκτό της Ουάσιγκτον Κο. Γκουαιντό, που ακόμα και η σημερινή συντηρητική δεξιά αντιπολίτευση της Βενεζουέλας δεν τον αναγνωρίζει.....

Τα θερμά μας συγχαρητήρια λοιπόν στους νικητές του εκλογών, όπου σε 20 πολιτείες θριάμβευσε το PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας)και οι πολιτικοί του σύμμαχοι, « Πατριωτικός Πόλος» ) ενώ στις υπόλοιπες τρεις περιφέρειες σε σύνολο 23 κέρδισε η ενωμένη δεξιά αντιπολίτευση.

Η νίκη αυτή ήταν μια σημαντική συνεισφορά στην ειρήνη στην ήπειρο, όπου οι λαοί του κόσμου παρακολούθησαν με προσοχή παρά το γεγονός ότι τα ηγεμονικά μέσα ενημέρωσης την αγνόησαν ή της έδωσαν μικρή σημασία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα

Η συνέχιση και η εμβάθυνση προοδευτικών , ριζοσπαστικών και δημοκρατικών νικών στην Λατ. Αμερική και Καραϊβική ενδυναμώνουν την τιτάνια μάχη των λαών ανά τον κόσμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους, την καπιταλιστική βάρβαρη εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ανθρωπότητας αλλά και την καταστροφή του πλανήτη και της ζωής από την γάγγραινα της καπιταλιστικής υπερεκμετάλλευσης .

22/11/2021


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου