Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

REDH gr: Για τον Φιντέλ / Para Fidel

Το δέντρο της ζωής έχει βαθιές ρίζες. 

Τα βουνά, οι κορυφές τους, είναι το προπύργιο των ανταρτών.
Η κληρονομιά του Φιντέλ βρίσκεται σε κάθε εκμεταλλευόμενο/ταπεινό, σε μια γωνιά οποιουδήποτε δρόμου στον κόσμο όπου βασιλεύει η αδικία.

Οι αγώνες σου αφήνουν βαθύ σημάδι στη γη των ταπεινών, στο ιδρωμένο μέτωπο της εργάτριας, της γυναίκας που δουλεύει τη γη, του παιδιού που πουλάει τα εμπορεύματά του στις πόλεις του κόσμου. Για όλα αυτά που πάλεψε ο Φιντέλ και έδωσε ελπίδα, όραμα, ουτοπία, το παράδειγμα να είμαστε μαζί ενωμένοι, δίπλα στο λαό σου και δίπλα στους άλλους λαούς που τον νιώθουν δίπλα τους.

Φιντέλ, σε ευχαριστούμε που μας άφησες να μεγαλώσουμε με τα γραπτά σου, τις ομιλίες σου, το παράδειγμα σου, να πολεμάς με το ίδιο πείσμα στα έδρανα του ΟΗΕ ή στις κορυφές της SIERRA MAESTRA.

Είμαστε ευγνώμονες που πλημμύρισες τα νιάτα μας με το ελιξίριο της επαναστατικής αλήθειας και ουτοπίας.

Είμαστε τυχεροί που σε γνωρίσαμε στη διάρκεια των σπουδών μας, σε συζητήσεις με φίλους μας, σε χώρους εργασίας, σε εργοστάσια, σε σχολεία, σε πορείες.

Φιντέλ, μαζί σου νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε, ακόμα και τώρα που άσπρισαν τα μαλλιά μας, γιατί θέλουμε να μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές τις νεανικές σου ιδέες που δεν υποκλίθηκαν ποτέ, γιατί τα δέντρα της ζωής έχουν ρίζες που στηρίζουν την ελπίδα, γιατί οι βουνισιες κορυφές εξακολουθούν να είναι απάτητες, γιατί ένα κομμάτι του λαού μας θα σε έχει πάντα στα βάθη της καρδιάς του.

Γιατί οι σημερινοί και αυριανοι μας αγώνες ήταν και δικοί σου.

Θα Νικήσουμε! Venceremos!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου