Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Το REDH καταδικάζει κατηγορηματικά τις ενέργειες κατά της συνταγματικής τάξης στη Βολιβία

Ως Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας απορρίπτουμε έντονα τις ενέργειες κατά της συνταγματικής τάξης της Βολιβίας και του νόμιμου προέδρου της Λούις Άρσε. Η απόπειρα πραξικοπήματος αποτελεί περιφρόνηση της κυρίαρχης βούλησης του βολιβιανού λαού και αναβιώνει τις πιο σκοτεινές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος της χώρας.

Οι εικόνες της στρατιωτικής πολιορκίας του Palacio Quemado, της έδρας της εθνικής κυβέρνησης, φέρνουν στο νου τα θλιβερά επεισόδια της 11ης Σεπτεμβρίου 1973 στη Χιλή και άλλα πραξικοπήματα που πραγματοποιήθηκαν στη Λατινική Αμερική, τα οποία έθεσαν σε συναγερμό τους λαούς του κόσμου.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο Σολτς και ο Μακρόν ανήκουν σε έναν επικίνδυνο κύκλο "ηγετών" που υποστηρίζουν τον πόλεμο, Κώστας Ήσυχος

Συνέντευξη Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ- ΑΑ, στον Yuri Malinov, Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Αγαπητέ Κώστα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση σήμερα με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατονόμασε τέσσερις προϋποθέσεις για τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Ντονμπάς και τη Νοβοροσίγια (Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και την εγκατάλειψη του σχεδιασμού του Κιέβου για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θεωρεί απαραίτητο να έχει η Ουκρανία ένα καθεστώς ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικά, καθώς και την άρση όλων των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία. Πώς θα το σχολιάζετε αυτό;

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Μπορεί η Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ; ~ Δημήτρης Καλτσώνης

στο ειδικό ένθετο, 43 χρόνια η Ελλάδα στην Ε.Ε.
Εφημερίδα των Συντακτών, 8-9/6/2024


ΕΕ αποδείχθηκε τελικά ένας “λάκκος λεόντων” σύμφωνα με τον εύστοχο χαρακτηρισμό που της έδωσε ο Ηλίας Ηλιού ήδη τη δεκαετία του 1960. Από τη δεκαετία του 2010 και μετά αυτό άρχισε να γίνεται περισσότερο ορατό ακόμη και σε τμήματα του λαού που μέχρι τότε είχαν αυταπάτες για το ρόλο της. Τα θεμέλια, η δομή και ο μηχανισμός της εξυπηρετούν την ενίσχυση των πολυεθνικών επιχειρήσεων σε βάρος των λαών. Πραγματοποιούν παράλληλα μια αναδιανομή πλούτου από τις ασθενέστερες χώρες προς τις ισχυρότερες, ενώ οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών οικονομιών (Γερμανία, Γαλλία ιδίως) δίνουν συχνά τον τόνο των εξελίξεων στο εσωτερικό της.


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Το REDH συγχαίρει τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο Κλαούντια Σέϊνμπαουμ και χαιρετίζει το λαό του Μεξικού

Το Δίκτυο Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας -REDH- συγχαίρει τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, και της εύχεται μεγάλη επιτυχία στην επίτευξη του τέταρτου μετασχηματισμού της χώρας της. Με την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή της θα συμβάλει στις αλλαγές που χρειάζεται η περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, το REDH της στέλνει την υποστήριξή του σε όλα τα μέτρα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μεγαλύτερης γεωπολιτικής δικαιοσύνης.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

«ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν το πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας», Λεωνίδας Βατικιώτης

Συνήθως όταν ένας πόλεμος οδεύει σε ήττα του ενός μέρους και γίνεται εμφανής η αδυναμία του ακόμη και να συνεχίσει να αμύνεται, τη σκυτάλη παίρνει η παράδοση ή οι διαπραγματεύσεις. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, που μετά την παταγώδη αποτυχία της αντεπίθεσης χάνει κάθε μέρα το ένα χωριό μετά το άλλο, συμβαίνει το αντίθετο: την σκυτάλη παίρνει η εξάπλωση και η γενίκευση του πολέμου!

Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να ανάψουν το πράσινο φως στην Ουκρανία για να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους σε επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους ισοδυναμεί με κλιμάκωση του πολέμου. Κλιμάκωση μάλιστα πρωτοφανή, για τα ως τώρα δεδομένα.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

10 χρόνια από τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης ( UEEA), Leonind Savin

Η 29η Μαΐου είναι η Ημέρα της
UEEA, καθώς την ημερομηνία αυτή το 2014 οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν υπέγραψαν το ιδρυτικό έγγραφο 0της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (Unión Económica Euroasiática) στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, τα τρία κράτη συνδέθηκαν επίσημα με έναν νέο μηχανισμό ολοκλήρωσης, ενώ την επόμενη ημέρα προσχώρησε και η Αρμενία, αργότερα, τον Αύγουστο, προσχώρησε και το Κιργιστάν, ενώ μέχρι στιγμής και οι πέντε χώρες παραμένουν μέλη της UEEA.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου