Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο Σολτς και ο Μακρόν ανήκουν σε έναν επικίνδυνο κύκλο "ηγετών" που υποστηρίζουν τον πόλεμο, Κώστας Ήσυχος

Συνέντευξη Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ- ΑΑ, στον Yuri Malinov, Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Αγαπητέ Κώστα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση σήμερα με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατονόμασε τέσσερις προϋποθέσεις για τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Ντονμπάς και τη Νοβοροσίγια (Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και την εγκατάλειψη του σχεδιασμού του Κιέβου για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θεωρεί απαραίτητο να έχει η Ουκρανία ένα καθεστώς ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικά, καθώς και την άρση όλων των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία. Πώς θα το σχολιάζετε αυτό;
Η Γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης αποτελεί βασικό σχεδιασμό του Ευρωατλαντισμού , με κέντρο την Ουάσιγκτον . Ο αντίποδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, είναι η στρατηγική της διπλωματίας, του διαλόγου και της ειρήνης . Είναι γεγονός ότι η πολύχρονη προσπάθεια στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας είναι συνεχής , με επίμονο σχεδιασμό , με αλλαγές καθεστώτων με τις λεγόμενες «έγχρωμες επαναστάσεις» , σε ορισμένες περιπτώσεις αιματηρές και βάναυσες όπως συνέβη με το πραξικόπημα του Μαιντάν , και βέβαια η απόλυτη παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ από πλευράς Δύσης. Σήμερα η πρόταση του Προέδρου του της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανεξάρτητα από την συμφωνία η διαφωνία της οποιαδήποτε πλευράς μπορεί να εκφράσει και να δώσει τον λόγο στην Ειρήνη , στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων, και την πολύχρονη προσπάθεια αποκαταστάσεις και ανασυγκρότησης πολλών περιοχών όπου οι κάτοικοι πρέπει να ξαναχτίσουν την ζωή τους και τα όνειρα τους. Η πρόταση αυτή παίρνει την σκυτάλη από αυτούς που θέλουν, επιμένουν στην ένοπλη σύγκρουση , δίνει την δυνατότητα να σιγήσουν τα όπλα , και ας ακουστούν διαφωνίες και σύμφωνες γνώμες , αρκεί η διπλωματία να νικήσει , το ζητούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Όταν η Δύση, η Ουάσιγκτον, η ΕΕ, ανοίγει τη πόρτα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, ας ανοίξει από την άλλη πλευρά η πόρτα της σύνεσης και της ειρήνης.
Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στοχεύουν στην οικοδόμηση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, μιλώντας στο τέλος μιας συνάντησης δυτικής ομάδας που ασχολείται με τον συντονισμό της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο. Οι δυτικοί ηγέτες μιλούν για την ανάγκη να επιβληθεί μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, αλλά είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί στη σύγκρουση τόσο στην Ουκρανία όσο και στην παγκόσμια αντιπαράθεση. Άρα, εξαπατούν οι δυτικοί ηγέτες τους λαούς τους μη λέγοντάς τους ποιες καταστροφές περιμένουν τις χώρες τους και ποιο τίμημα θα πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες τους εάν πρόκειται για μια πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το θέμα;
Η ανθρωπότητα ποτέ δεν βρέθηκε τόσο κοντά στην πυρηνική καταστροφή. Δεν μπορεί να επαναληφθεί η καταστροφή μια κρατικής οντότητας , μάλιστα μιας υπερδύναμης όπως η Δύση έπραξε με τον κατακερματισμό και καταστροφή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όσοι ανόητοι, ανιστόρητοι θερμοκέφαλη δυτικοί ηγέτες παίζουν με την φωτιά αγνοούν ιστορικά παραδείγματα . Δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω στους Ναπολεοντείους πολέμους, η ναζιστική απειλή κατά της ανθρωπότητας που κορυφώθηκε στην προσπάθεια ολικής καταστροφής της τότε ΕΣΣΔ, αντιμετωπίστηκε ηρωικά από τους λαούς της ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένου και του ουκρανικού λαού τότε. Σήμερα η ιστορία διαστρεβλώνεται, σβήνεται, γίνεται εργαλείο αλλαγής των συνειδήσεων , ιδιαίτερα των νεότερων γενεών. Η νικηφόρα μάχη για την τελική πτώση του ναζιστικού καθεστώτος, στο Βερολίνο τον Μάη του 1945 , όπου συνέβαλε καθοριστικά ο κόκκινος στρατός δεν αναφέρεται πλέον στα επίσημες εκδηλώσεις της ΕΕ και των δυτικών χωρών. Η απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας είναι μόνο ένα μέρος της σύγχρονης προσπάθειας αντιΡωσικής υστερίας που σπέρνουν οι ηγέτες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή ήπειρος έχει αποτελέσει πεδίο στρατιωτικής αντιπαράθεσης στο παρελθόν με ανυπολόγιστες τραγωδίες , καταστροφές και ποτάμια αίματος. Η εξαπάτηση που σήμερα ενορχηστρώνετε στη Δύση, σε βάρος των λαών της ΕΕ, με ρητορικές εξάρσεις για την ανάγκη μιας ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης με την Ρωσική Ομοσπονδία, καθημερινά διογκώνεται , αναπτύσσεται την στρατιωτικοποίηση των οικονομιών, η διόγκωση της φτώχειας, της αγροτοδιατροφής κρίσης , της στεγαστικής κρίσης , της μείωσης της παραγωγής , την μετανάστευση όλο και περισσότερων νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα από τον Ευρωπαϊκό νότο, η προσφυγική κρίση , κυρίως των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους από τους επιθετικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Δύσης , στην μέση Ανατολή, την Ευρασία , την Αφρική . Όλα αυτά ολοκληρώνουν ένα αυτοκαταστροφικό σπιράλ που αναπαράγει κρίσεις και πολέμους για να διατηρηθεί ζωντανό το αφήγημα της Δυτικής ηγεμονίας που πλέον έχει φτάσει στο τέλος της. Η ανάγκη οι λαοί στην ΕΕ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο να γίνουν πρωταγωνιστές της ειρηνικής συνύπαρξης, της αμοιβαίας συνανάπτηξης όρος όφελος των πολλών είναι μια μεγάλη ιστορικά αναγκαιότητα. Όσοι αγνοούν αυτές τις πικρές Αλήθειες επιταχύνουν τον τελικό πυρηνικό όλεθρο. Η αποφυγή του τέλος της ζωής στον πλανήτη είναι καθήκον των σώφρονων δυνάμεων. 
Πώς αξιολογείτε τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Το κόμμα του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σόλτς κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν είχε τόσο κακή απόδοση που προκήρυξε πρόωρες εκλογές, και γενικά τα ακροδεξιά κόμματα ενισχύθηκαν στην Ευρώπη. Κατά τη γνώμη σας, μπορούν όλα αυτά να επηρεάσουν την ισορροπία δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αποδυναμωθούν τα κόμματα που υποστηρίζουν τη συνέχιση του πολέμου της Δύσης στην Ουκρανία με τη Ρωσία;
Η μεγάλη ήττα των πολιτικών δυνάμεων στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο που υπηρετούν την βόρειο αμερικανική γεωπολιτική κηδεμονία της ΕΕ είναι πασιφανές γεγονός . Σουλτς, Μακρόν και άλλοι , συναποτελούν ένα επικίνδυνο κύκλο « ηγετών» που καταστρέφουν την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης . Επιτρέψετε μου σε αυτό το σημείο να μην εξαιρέσω και τον Έλληνα πρωθυπουργό , τον Κ. Μητσοτάκη που και το κόμμα του έχασε πάνω από 13 μονάδες . Η νατοϊκή προσήλωση , η μετατροπή της χώρας μου σε νατοϊκό γεωπολιτικό « υποχείριο» δεν μπορεί να θεωρηθεί μια «φυσιολογική» εξέλιξη …. Η θέση της Ελλάδας είναι να μετατραπεί σε ένα εφαλτήριο ειρηνικών πρωτοβουλιών , στην Παλαιστίνη , στην Ανατολή Ευρώπη , και όπου άλλου θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε .

Η Ακροδεξιά στην ΕΕ δεν έχει ενιαία ατζέντα , πολλές από τις ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν φίλο νατοϊκή στρατηγική Μελόνι , Ιταλία. Vox , Ισπανίας, « Ελληνική λύση , Ελλάδα , κλπ.

Μένει να δούμε τους νέους συσχετισμούς στον Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο , πως θα εκδηλωθούν οι δυνάμεις της ειρήνης , κυρίως η αυξημένη δύναμη του Μελανσόν (Γαλλία) και Σάρα Βάγκενεχτ (Γερμανία). Σε αυτό το σημείο θέλω να σημειώσω την γρήγορη παρακμή των ευρωπαϊκών θεσμών και της αυξανόμενης διαφθοράς που αποτελεί κομβικό σημείο της μετατροπής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε κέντρο αδιαφανών συναλλαγών με πανίσχυρα λόμπι με της πολιτική ηγεσία της ΕΕ. Η συνεχιζόμενη τάση μεγάλης αποχής των πολιτών της ΕΕ από την συμμετοχή σε εκλογές είναι μια άκρως συντηρητική επιλογή . Εξάλλου η Ευρώπη μπορεί να καταστεί και πάλι ένα πειραματικό πολιτικό εργαστήριο νεοφασιστικών , νεοναζιστικών, μεταμφιεσμένων η μη πολιτικών ηγετών . Σε περιόδους μεγάλης αποξένωσης από την πολιτική , αυξανόμενης φτώχειας οι δήθεν « μεσσίες» πάντα έχουν ευκαιρίες ανάδειξης και οι πανίσχυροι προστάτες τους πέραν του Ατλαντικού πάντα σχεδιάζουν παραλλαγές και επιλογές για μα διατηρηθούν στην εξουσία.

Греческий политик: Шольц и Макрон входят в опасный круг "лидеров", поддерживающих войну (tass.ru)

Συνέντευξη Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ- ΑΑ, στον Yuri Malinov [Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS] | Αριστερό Ρεύμα (aristerorevma.gr)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου