Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Το REDH συγχαίρει τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο Κλαούντια Σέϊνμπαουμ και χαιρετίζει το λαό του Μεξικού

Το Δίκτυο Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας -REDH- συγχαίρει τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, και της εύχεται μεγάλη επιτυχία στην επίτευξη του τέταρτου μετασχηματισμού της χώρας της. Με την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή της θα συμβάλει στις αλλαγές που χρειάζεται η περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, το REDH της στέλνει την υποστήριξή του σε όλα τα μέτρα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μεγαλύτερης γεωπολιτικής δικαιοσύνης.

Με αυτό το μήνυμα υπογραμμίζουμε επίσης τη σημασία της νίκης της ως η πρώτη γυναίκα που κατέχει τον τίτλο του συνταγματικού προέδρου του Μεξικού στα 200 χρόνια της δημοκρατικής ιστορίας και, κυρίως, επειδή το σχέδιό της βασίζεται σε μια φεμινιστική προγραμματική προοπτική της ποικιλομορφίας και της πολυπολιτισμικότητας. 

Η REDH χαιρετίζει τον λαό του Μεξικού για την πολιτική επιτυχία  που συνεπάγεται η ηχηρή νίκη της προοδευτικής πρότασης. Σήμερα, ο μεξικανικός λαός αποτελεί παράδειγμα για τον κόσμο, επιδεικνύοντας το υψηλότερο επίπεδο κοινωνικής συνείδησης και πολιτικής ανεξαρτησίας απέναντι στις νεοαποικιακές, ιμπεριαλιστικές και νεοφασιστικές διεκδικήσεις που απειλούν την ανθρωπότητα.

Με αυτή τη νίκη, η "Patria Grande" (Μεγάλη Πατρίδα) κάνει ένα σταθερό βήμα προς την ένωση των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και κυρίως προς την εδραίωση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της.

Δική μας Αμερική   3 Ιουνίου 2024

Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας 


Red en Defensa de la Humanidad felicita a la recién electa Presidenta Claudia Sheinbaum y saluda al Pueblo de México – Red de Intelectuales y Artistas en Defensa de la Humanidad (humanidadenred.org)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου