Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Συνέντευξη στην Ιρανική δημόσια τηλεόραση, Κώστας Ήσυχος

Το μήνυμα της υπόγειας βάσης πυραύλων της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ και τη Δύση να τερματίσουν τη γενοκτονία στη Γάζα: « Κωστας Ησυχος, πρώην αναπλ υπουργός εθνικής άμυνας της Ελλάδας» .
Του Alireza Kamandi

Hezbollah’s underground missile base message for Israel, West to end Gaza genocide: Analyst (presstv.ir)


Το υπόγειο πυραυλικό δίκτυο της Χεζμπολάχ μεταφέρει ένα μήνυμα στους δυτικούς ηγέτες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τερματιστεί ο γενοκτονικός πόλεμος στη Γάζα, σύμφωνα με Ελληνα αναλυτή.


Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Press TV, ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, είπε η αποκάλυψη των υπόγειων θέσεων πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο και κεντρικό Λίβανο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ αλλά και στους Ισραηλινούς εποίκους .


Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Εκλογική «νοθεία» στη Βενεζουέλα, Tάκης Πολίτης

Ο Τάκης Πολίτης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επισκέπτης καθηγητής Μπολιβαριανού Πανεπιστημίου Βενεζουέλας

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ακροδεξιά αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία. Το έκανε μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, του 2006, του 2013, του 2018, χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να αποδείξει τα καταγγελλόμενα. Μπόρεσε όμως να πετύχει να αναγνωριστεί ο Χουάν Γουαϊδό από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και άλλες δυτικές χώρες ως ο «πρόεδρος» της χώρας

Οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα έδωσαν τη νίκη με 52% στον Νικολάς Μαδούρο έναντι 43% του κύριου αντιπάλου του Εδμούντο Γκονσάλες, αλλά συνοδεύτηκαν από συντονισμένες καταγγελίες τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό περί εκλογικής νοθείας. 

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Διεθνής Ημέρα Δράσης ~ Έξω οι ΗΠΑ από τη Βενεζουέλα !

  Σάββατο 17 Αυγούστου: Οι λαοί του κόσμου  στο πλευρό της δημοκρατίας και ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό ! 

 Έξω οι ΗΠΑ από τη Βενεζουέλα! 

Η Διεθνής Συνέλευση των Λαών καλεί σε Διεθνή Ημέρα Δράσης στις 17 Αυγούστου για την υπεράσπιση της Βενεζουέλας από τις προσπάθειες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μέσω πραξικοπημάτων και της βίας της φασιστικής δεξιάς.

Μαζί, οι λαοί του κόσμου στέκονται στο πλευρό της δικαιοσύνης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την επέμβαση των ΗΠΑ.

Μια ύποπτη διαμεσολάβηση, REDH/Τμήμα Αργεντινής

Οι πρόεδροι Πέτρο και Λούλα προτείνουν μια ασυνήθιστη «μεταβατική κυβέρνηση συγκατοίκησης και νέες ελεύθερες εκλογές» στη Βενεζουέλα για να κατευνάσουν την ακατανόητη ανυπομονησία τους να μάθουν τα οριστικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. Αν και οι δύο περίμεναν δυόμισι μήνες για να μάθουν το οριστικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό λόγω της αμφισβήτησης που κατέθεσε ο Χότσιτ Γkλάλβες εκ μέρους της δεξιάς στη χώρα αυτή, τι τους συμβαίνει τώρα;

Γιατί δεν περιμένουν τις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος δίνει στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο έως και 30 ημέρες μετά τις εκλογές για να ανακοινώσει τα οριστικά αποτελέσματα; 

Δεν γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα δεν μπόρεσαν να δημοσιευθούν άμεσα και λεπτομερώς λόγω της μαζικής κυβερνοεπίθεσης στις πλατφόρμες μετάδοσης του CNE; 

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Βενεζουέλα, προεδρικές εκλογές 2024: Μια ποιοτικά ανώτερη απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς τύχη, Βαγγέλης Γονατάς

Όταν ζεις ιστορικές καταστάσεις, είναι πιθανόν να μην το αντιλαμβάνεσαι σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμέσως μετά και από κάποια απόσταση. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ακριβώς βιώσαμε στο Καράκας.

Βρέθηκα στη  Βενεζουέλα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου προσκαλεσμένος από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV)  μαζί με την Lamprini Thoma και τον Rachiotis Yiannis, ως  διεθνείς παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου 2024. Αποτελέσαμε μέλη μιας πολύ διευρυμένης  αντιπροσωπείας από όλο τον κόσμο, 900+ παρατηρητών (100 από Ευρώπη), που κατά πάγια τακτική τους,  οι Βενεζουελάνοι  καλούν για να  παρακολουθούν τις εκλογές τους.  1.000 αυτόπτες μάρτυρες από το εξωτερικό απέναντι στην μιντιακή προπαγάνδα των κυρίαρχων διεθνών ΜΜΕ.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα με τη ματιά ενός διεθνούς παρατηρητή, Γιάννης Ραχιώτης

Βρεθήκαμε στη Βενεζουέλα, τρεις Έλληνες ανάμεσα σε 910 διεθνείς παρατηρητές των προεδρικών εκλογών της 28/7, προσκεκλημένοι της κυβέρνησης της χώρας. Στην ομάδα των παρατηρητών υπήρχαν εκπρόσωποι του ΟΗΕ , του ιδρύματος Κάρτερ , εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, κρατικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων, δημοσιογράφοι, νομικοί κλπ από 100 περίπου χώρες.

 Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Βενεζουέλα καλείται μεγάλος αριθμός διεθνών παρατηρητών γιατί οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους, παραδοσιακά αρνούνται να αναγνωρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα είτε πρόκειται για προεδρικές είτε για βουλευτικές είτε για περιφερειακές εκλογές, εκτός αν έχει νικήσει η φιλοαμερικανική αντιπολίτευση. Αυτό συμβαίνει εδώ και 25 χρόνια , απ’ όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος ο Ούγκο Τσάβες που απελευθέρωσε τη χώρα από τον έλεγχο των ΗΠΑ , ακολούθησε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση στην οικονομία.

Οι προεδρικές εκλογές στην Βενεζουέλα και η διεθνής Ακροδεξιά, Κώστας Ήσυχος

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα μεγάλο μέρος των δεξιών , ακροδεξιών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής ( αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η θέση της ΕΕ) , ευθέως δεν αναγνωρίζουν τα εκλογικά αποτελέσματα για τις προεδρικές εκλογές της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας , που σύμφωνα με την αντιπολίτευση και τις αφηγήσεις της περί «νοθείας» που κυκλοφορούσαν ακόμη και πριν ακόμα πέσουν τα ψηφοδέλτια στις κάλπες.

Η αντιπολίτευση ανοιχτά καλεί πλέον για πραξικόπημα τον στρατό της Βενεζουέλας. Ιστορικά η συγκεκριμένη πολιτική «κάστα» πάντα ασκούσε εξουσία στο παρελθόν όταν υπό των εντολών της Ουάσιγκτον, όταν οι στρατιωτικες χούντες της Λατινικής Αμερικής ασκούσαν εξουσία με πολιτικές γενοκτονίας εναντίων των λαών τους.

Οι τσαβίστας συνεχίζουν στη Βενεζουέλα, Λαμπρινή Θωμά

Στο 51,2% ο Μαδούρο. Γιορτές στους δρόμους με το σύνθημα «Δεν θα ξαναγυρίσουν [οι γιανκηδες)». Ανησύχησε ο Μπλίνκεν.

Η Λαμπρινή Θωμά βρέθηκε στη Βενεζουέλα ως διεθνής παρατηρήτρια της εκλογικής διαδικασίας, καλεσμένη του Ινστιτούτου Σιμόν Μπολίβαρ.


Ρεπορτάζ από το Καράκας

«Μετά τις 92 εκλογικές διαδικασίες που έχω παρακολουθήσει ως παρατηρητής, μπορώ να πω ότι η εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα είναι η καλύτερη στον κόσμο», Τζίμμυ Κάρτερ, Νόμπελ Ειρήνης

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου