Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Συνέντευξη στην Ιρανική δημόσια τηλεόραση, Κώστας Ήσυχος

Το μήνυμα της υπόγειας βάσης πυραύλων της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ και τη Δύση να τερματίσουν τη γενοκτονία στη Γάζα: « Κωστας Ησυχος, πρώην αναπλ υπουργός εθνικής άμυνας της Ελλάδας» .
Του Alireza Kamandi

Hezbollah’s underground missile base message for Israel, West to end Gaza genocide: Analyst (presstv.ir)


Το υπόγειο πυραυλικό δίκτυο της Χεζμπολάχ μεταφέρει ένα μήνυμα στους δυτικούς ηγέτες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τερματιστεί ο γενοκτονικός πόλεμος στη Γάζα, σύμφωνα με Ελληνα αναλυτή.


Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Press TV, ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, είπε η αποκάλυψη των υπόγειων θέσεων πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο και κεντρικό Λίβανο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ αλλά και στους Ισραηλινούς εποίκους .


Ο Κ. Ησυχος  απέρριψε την ιδέα που υποστηρίζει το ισραηλινό καθεστώς ότι μια εισβολή στον Λίβανο ή ένας εκτεταμένος περιφερειακός πόλεμος θα έμοιαζε με μια εκδρομή για μαθητές σχολείου, λέγοντας ότι "Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια".


«Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα προορίζεται επίσης για τους δυτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον, προτρέποντάς τους να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν τον γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», είπε ο Ησυχος  στον ιστότοπο Press TV.


Υπενθύμισε ότι η τελευταία εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο ήταν τόσο επώδυνη για την στραρτωτικη μηχανή του Ισραήλ ,  που έπρεπε να αποσυρθεί από το λιβανικό έδαφος, προειδοποιώντας ότι το τρέχον μήνυμα είναι «πολύ ισχυρότερο».


«Δεν πρόκειται μόνο για έναν αμυντικό πόλεμο. Εάν εκδηλωθεί  μια εισβολή, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ είναι περισσότερο από πιθανός και θα έφερνε σημαντικές δυσκολίες στους Ισραηλινούς. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ισραηλινή στρατιωτική και πολιτική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται για τον λαό της», υποστήριξε.


Ο Ησυχος  σημείωσε περαιτέρω ότι το ισραηλινό καθεστώς γνωρίζει ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν είναι υπέρ ενός περιφερειακού πολέμου, για τον οποίο το καθεστώς και ο πρωθυπουργός του πιέζουν - μια κίνηση που περιέγραψε ως «πολιτική αυτοκτονία».


«Η στρατιωτική δύναμη της Χεζμπολάχ δεν περιορίζεται σε αυτές τις υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων. περιλαμβάνει επίσης καλά δοκιμασμένες δυνάμεις που έχουν προηγουμένως θριαμβεύσει εναντίον Ισραηλινών επιτιθέμενων στο λιβανικό έδαφος», σημείωσε.


«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις στον Λίβανο στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στο Ισραήλ, προετοιμάζοντάς το για τα χειρότερα, εάν το Ισραήλ αποφασίσει να ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας».


Ο Ησυχος  παρατήρησε επίσης ότι ένας πλήρης πόλεμος εναντίον του Λιβάνου θα ήταν απαράδεκτος για οποιοδήποτε πολιτισμένο έθνος και λαϊκά κινήματα  σε όλο τον κόσμο θα αντιδρούσαν δυναμικά . 


Απευθυνόμενος στη δολοφονία του Ismail Haniyeh, πρώην επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Ησυχος  την περιέγραψε ως «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.


Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ δολοφονεί ξένο αξιωματούχο. Το έχει κάνει στο παρελθόν, σε σαφή παράβαση των διεθνών κανόνων», σχολίασε.


«Το Ισραήλ δείχνει πλήρη περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσει να το πράττει όσο ο υπόλοιπος κόσμος παραμένει σιωπηλός ή « παραλυμένος» ως απάντηση σε αυτές τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις».


Ο πρώην ελληνικός κυβερνητικός αξιωματούχος κατέληξε δηλώνοντας ότι οι ισραηλινοί ηγέτες που ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία θα πρέπει να διωχθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ),αποτελεσματικά και συνοπτικά. 


«Η κοινή γνώμη στη Δύση αντιτίθεται στο σχέδιο του Ισραήλ να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Παλαιστίνη και τον λαό της. Έχουμε γίνει μάρτυρες διαδηλώσεων στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, την Αθήνα, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και σε αμερικανικά πανεπιστήμια», είπε.

 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου