Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

5η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη-Γιοχάνεσμπουργκ, Κώστας Ήσυχος

 Ως ο μόνος Έλληνας σε αυτή τη παγκόσμια συνδιάσκεψη σας διαβεβαιώ ότι νιώθω ως μέλος μιας Αφρικανικής οικογένειας,ως μέλος της Παλαιστινιακής οικογένειας , βρίσκομαι σε μια ιστορική συνδιάσκεψη που δεν περιορίζεται μόνο σε λόγια αλλά σχεδιάζει παγκόσμιες δράσεις, πολύπλευρες, ευρηματικές, αποτελεσματικές και νικηφόρες. Όσο μπορούμε σαν ελληνικός λαός θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι εδώ. Η νατοϊκή , φιλο αμερικάνικη και η φιλοισραηλινή κυβέρνηση συνεχώς δίνει εξετάσεις στα αφεντικά της. Εδώ βρίσκονται όλα τα αντί ιμπεριαλιστικά , διεθνιστικά, ανθρωπιστικά, αλληλέγγυα κινήματα της χώρας μου, τα οποία δεν εκπροσωπώ, κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο από μένα. Εγώ απλά θα τα μνημονεύσω για να καταλάβετε ότι η νεολαία μας στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις μάχεται ακούραστα και πείσμα και σε αντίξοες συνθήκες. ( πολυτεχνείο, παλαιστινιακές σημαίες, κ.λπ. συγκέντρωση στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, κ.λπ.) .

Θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις εμπειρίες και τα καθήκοντα από αυτή την συνδιάσκεψη. Την επόμενη φορά νεότεροι σύντροφοι και συντρόφισσες θα σας μεταφέρουν την αδούλωτη ψυχή που μας μετέφεραν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας από τα απάτητα βουνά της αντιφασιστικής αντίστασης. Αυτούς τους ονόμαζαν τρομοκράτες . Οι ναζί κατακτητές έκαιγαν χωριά, σκότωναν άμαχους , απάνθρωπες πράξεις, εγκλήματα πολέμου για τα οποία ποτέ δεν λογοδότησαν. 

Σήμερα αδέρφια μας της Παλαιστίνης οι τραγωδίες συνεχίζονται επαναλαμβάνονται . Εμείς ζήσαμε αυτό που βιώνει ο λαός από την Νάκμπα του 1948. Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, αυτό ας το κάνουν οι ισχυροί της γης γιατί νομίζουν ότι έτσι πλένουν τις ενοχές τους .

Η δική μας αλληλεγγύη προέρχεται από τις γιαγιάδες που δίνουν ένα δάκρυ για τα μωρά σας που δολοφονούνται και παρουσιάζονται ως στατιστικές.

Σύντροφοι, Συντρόφισσες, αδέρφια μας,

Ο δικός σας αγώνας μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε ένα διαφορετικό ρόλο της χώρας μας διεθνώς και στην περιοχής μας. Χωρίς νατοϊκές βάσεις, χωρίς αμερικανικά πλοία του πολέμου στη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη. Μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης ενάντια στην ολιγαρχία μας που πουλά τη χώρα, τον πλούτο της και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι δικές μας μικρές και μεγάλες νίκες θα είναι νίκες και για την Παλαιστίνη.
Η νίκη του Παλαιστινιακού λαού θα σβήσει την μαύρη σελίδα της ανθρωπότητας.
Μαζί θα Νικήσουμε!




Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου